Diş Eti Apsesi

Diş etinde bulunan apsenin belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler, neden oluştuğu, nasıl ineceği ve kaç günde geçeceği sorularına cevaplara bu yazımızda ulaşacaksınız. Ayrıca diş etindeki iltihap için antibiyotik kullanılır mı? Antibiyotik haricinde kullanılabilecek şifalı bitkiler nelerdir? Apsenin şişliği evde doğal yöntemlerle nasıl geçer? Patlatılması zararlı mıdır? Kendi kendine kaç günde geçer gibi sık sorulan soruların cevapları da yine bu makalemizde!

Diş eti apsesi en sık görülen diş eti rahatsızlıklarındandır. Diş etlerinde şişmelere neden olan bu rahatsızlık ciddiye alınmalı ve ihmal edilmemelidir. İhmal edilmesi diş kaybına kadar varan olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Diş eti apsesi tedavi edilmediğinde artabilmektedir. Bu nedenle evde yapılan bitkisel yöntemler yerine bir diş hekiminin yardımının alınması çok daha doğru olacaktır.  Bitkisel çözümlerde etkili ve yararlı olabilmektedir. Fakat ileri seviye bir diş apsesi anca bir profesyonel tarafından tedavi edilebilmektedir. Başlangıç aşamasındaki diş apselerinde ağrıyı azaltmak adına papatya suyu ve adaçayı gibi doğal çözümler uygulanabilmektedir. Bu çaylar ile gargara yapılması apsenin azalmasına yardımcı olacaktır.

Diş Eti Apsesi Neden Oluşur?

Diş apsesinin oluşması için birçok sebep bulunmaktadır. Bunların çoğu ağız bakımının ve temizliğinin yeterince yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Dişlerin fırçalanmaması sadece diş apsesine değil daha birçok diş rahatsızlığına yol açacaktır. Bu nedenle günde en az 2 kere de olsa diş fırçalama işlemi yapılmalıdır. Tabi ki sadece fırçalamak yeterli gelmemektedir. Diş ipi ile diş aralarının iyice temizlenmesi de diş sağlığının korunmasına yardımcı olacaktır. Diş apsesine neden olan sebeplerden bir diğeri de sürekli paketlenmiş ve şeker oranı yüksek gıdaların tüketilmesidir. Bu tarz gıdalar dişler ne kadar fırçalanırsa fırçalansın ağız sağlığına zarar vermektedir.

Şekerli gıdaların yanı sıra asitli içecekler de aynı etkiyi yaratmaktadır. Bu nedenle bu tarz gıdalardan mümkün olduğu kadar uzak durulması gerekmektedir. Diş apsesi dişlerini düzenli olarak fırçalayan ve iyi bakan kişilerde de görülebilmektedir. Bunun sebebi bağışıklığın çökmesi ve vücudun tüm hastalıklara açık hale gelmesidir. Diş apsesi nasıl oluşursa oluşsun tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Başlangıç seviyesindeki diş apseleri diş hekimleri sayesinde kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Fakat ilerlemiş diş apselerinde tedavi çok daha zorlayıcı geçmektedir. Bu nedenle diş apsesi, ihmal edilmemesi gereken rahatsızlıklarda birisidir.

diş eti apsesi, apse tedavi, diş eti tedavisi,

Diş Eti Apsesi Tedavisi

Diş apsesi tedavisinde apsenin oluştuğu bölgedeki dişe kanal tedavisi uygulanmaktadır. Bu çoğu zaman yeterli gelerek apsenin iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Fakat ileri seviye diş apselerinde dişin çekilmesi gerekebilmektedir. Bu gibi durumlarda diş çekilerek oluşan boşluğa uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir. Köprü ya da implant tedavisinden biri seçilerek ağızda oluşan boşluk giderilmelidir.

Apsenin bulunduğu diş çekilmeden önce hastanın durumuna göre antibiyotik tedavisi uygulanabilmektedir. Bu apsedeki iltihabın giderilmesini sağlamaktadır. Antibiyotik kullanımı bitmeden diş çekimi yapılmamalıdır. İlerlemiş diş apselerinde iltihap seviyesi çok yüksek ise cerrahi kesi ile iltihap dışarı akıtılmalıdır. Bu apsenin iyileşme sürecine hız kazandıracaktır.

İlerlememiş olan diş eti apsesi rahatsızlığı için ağrıyı hafifletmek için bitkisel çözümlere de başvurabilirsiniz. Ada çayı ve papatya suyunu ağzınızda bekletip daha sonra gargara yapabilirsiniz. Bu çözüm metodu başlangıç aşamasında olan apse için geçerlidir.

İlginizi çekebilecek diğer konular;

İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş Eti İltihabı Tedavisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir