Diş Eti İltihabı Tedavisi

Diş eti iltihabı nın tedavisi nasıl yapılır? Evde tedavi uygulanır mı? Bitkisel çözümler nelerdir? Tuzlu su geçirir mi? Antibiyotik kullanılmalı mıdır? Belirtileri nelerdir? Sorularına cevapları aşağıdaki yazımızda bulacaksınız.

Diş sağlığına önem vermek ve sağlıklı dişlere sahip olmak için dişlerin bakımına çok önem verilmelidir. Dişlerde genellikle yaygın olarak görülen diş eti iltihabı özenli bir bakım gerektirmektedir. Ağız bakterileri nedeni ile ortaya çıkan bu iltihap için de mutlaka doktor kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Kalp hastalıklarının görülme riskini %25 daha çok arttırması sebebi ile dişlerde iltihap söz konusu olduğunda üzerinde durulmalı ve önemsenmelidir.

DİŞ ETİ İLTİHABI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sağlıklı bir diş etine sahipseniz eğer diş etlerinizin rengi pembe olarak görülmektedir. Sağlıklı diş etleri dokunulduğunda ya da fırçalandığında kanama ya da herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Her zaman ağrılı durumların olmaması nedeni ile anlaşılamayabilmektedir.

Erken dönemde yaşanan diş eti iltihabı belirtileri;

  • Kırmızı ve şişkin diş etlerinin bulunması.
  • Diş fırçalandıktan sonra ya da ip kullanımından sonra diş etlerinde yaşanan kanama.
  • Diş eti üzerinde oluşan beyaz lekelenmeler ve parlamalar olmaktadır.

Erken dönemlerde tedavi edilemeyen diş eti iltihapları dişlerde sorun yaşanmasına neden olmaktadır. Bu dönemlerde oluşabilecek belirtiler aşağıda yer almaktadır.

  • Nefeste yaşanan kötü kokular
  • Diş ve diş etlerinde görülen iltihaplanmalar
  • Ağız içerisinde oluşan kötü tat
  • Yemek yerken yaşanan zorlanma
  • Diş kaybı yaşanması
  • Ağzın kapanmasın değişiklik
  • İçi iltihap dolu şişkinlikler

diş etleri, sorunlu diş eti, diş eti görseli, diş yapısı,

DİŞ ETİ İLTİHAPLANMASININ NEDENLERİ NELERDİR?

*Diş Plakları: Diş eti iltihabı konusunda en yaygın görülen neden diş plaklarıdır. Yetersiz bir şekilde ağız temizliği yapılması nedeni ile Diş plaklarının üzerinde oluşan tartarlar nedeni ile iltihap oluşmaktadır.

*Yenilenme Sorunları: Sigara ve tütün mamullerinin kullanımı, C vitamini eksikliği, şeker hastalığı dişlerde iltihap görülmesine neden olmaktadır.

*Hormon Değişiklikleri: Ergenlik çağına girmek, hamilelik ve menopoz dönemlerinde de dişlerde sorun oluşabilmektedir.

*Bağışıklık Sisteminin Zayıflaması: Stres ve sıkıntı nedeni ile bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olmaktadır.

*Ağızdan Nefes Almak: Sürekli ağızdan nefes almak diş eti iltihabına neden olmaktadır.

DİŞ ETİ İLTİHABI TEDAVİSİ NASIL OLMAKTADIR?

Diş eti iltihabına iyi gelen etkili ve başarılı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

1-) Ev Tedavileri: Diş fırçalama, tuzlu su kullanımı ve düzenli beslenme sayesinde diş eti iltihabı tedavisi yapılabilmektedir.

2-) Uzman Diş Hekimi Tarafından Uygulanan Tedaviler: İleri düzeyde yaşanan diş eti iltihaplarında ev tedavi uygulamaları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle uzman hekim tedavisine başvurulması gerekmektedir. Diş eti kürtajı, indirme ameliyatı, yönlendirilmiş doku yenilenmesi, yumuşak doku nakli tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Kanal tedavisi ve diş çekimi gibi tedavi yöntemlerinin de uygulanması söz konusu olmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir