Diş Temizletmenin Zararları
Diş temizletmenin zararları nelerdir ne gibi sorunlara yol açmaktadır?
Diş kayıplarının ve çürüklerin büyük bir çoğunluğu diş çevresindeki köklerden kaynaklanmaktadır. Diş eti hastalıkları diş eti ve üzerinde oluşan plaklardan meydana gelmektedir. Yani kötü koku ve bakterilerin birikmesi ile oluşmaktadır. Plaklar temizlenmediği takdirde diş tartarı olarak adlandırılan diş taşlarına neden olmaktadır. Ağızda tahrip edici, çok kötü koku yayan ve zaman içerisinde diş boşlukları oluşmasına yol açan bir bakteri türü olmaktadır. Dişler insan hayatında yaşamın sorunsuz devam etmesi için nefes almak kadar önemli olmaktadır. Diş çürüklerine karşı savaş açmak için önemli olan bir unsur da diş etlerinin düzenli olarak temizlenmesi, tartar ve oluşan bakterilerin tamamen dişten arındırılması gerekmektedir.
Diş temizletmenin zararları var mıdır?
Diş eti hastalıklarının önüne geçmek için diş temizleme oldukça büyük önem arz etmektedir. Plak ve tartarların ağız yapısından uzaklaştırılması işlemi oldukça büyük önem arz etmektedir. Diş kliniklerinde ultrason cihazlarından alınan yardım ile özel olarak su püskürtme sistemi ile gerçekleşmektedir. Oldukça zararsız ve faydalı aşamalardan geçmektedir. Temizleme aşamasında kullanılan malzemeler özel olarak diş yapısına zarar vermeyen yapıda üretilmektedir. Zararları dışında faydaları bulunan bir uygulama olmaktadır. Uzun zamanlar sağlıklı ağız yapısına sahip olarak yaşam sürdürebilmek için gerekli olmaktadır. Farklı çürüme nedenlerinden meydana gelen diş çekilmeleri yaşanmış ise, mutlak suretle gerçekleşmesi gerekmektedir. Özel olarak operasyonlara gerek duyulan gülüş estetikleri, implant uygulamaları ve kanal tedavisinin bitimi sonrasında diş temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir.
Diş temizletmenin zararları ne gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır?
Genel olarak düzenli bir şekilde diş temizlemesi gerçekleştiren insanlar için olası zararlara rastlanmamaktadır. Ancak diş temizliği normal sürecinden daha kısa zaman içerisinde tekrar eden aralıklarda gerçekleşir ise, olası diş çürümeleri hızlanarak, diş yapısı hassaslaşma göstermektedir. Diş temizliğinden sonra olası ağız bakımını sağlamak önemli bir durum olmaktadır. Ayda bir süregelen diş temizleme operasyonları hassaslık ve çürüme oranını arttırmaya neden olmaktadır. Uygun görülen süreç en erken 7 ayda bir düzenli bakım olarak sağlanması gerekmektedir. Operasyon sonrasında günde 2 kez dişleri fırçalamak yeterli olmaktadır. Temizleme işlemlerinden sonra hızlı bir şekilde meydana gelen diş taşı sorunlarına çözüm olarak 7 aylık sürecin gelmesini beklemeden ikinci bir temizleme işlemine başvurmadan önce düzenli fırçalama şekli ve sağlıklı diş macunu, diş fırçasını gözden geçirmek gerekmektedir.
Sürekli temizleme esnasında diş, soğuk havaya karşı daha hassas bir yapıya sahip olabilmektedir.