İmplant Nasıl Yapılır?

İMPLANT NASIL YAPILIR

Eksik dişleri tamamlamak için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle diş yaptırmanın en popüler yöntemleri arasında bulunan diş implantı lokal veya genel anestezi ile uygulanabilmektedir.Hastanın implant tedavisine engel teşkil edecek bir problemi olmadığında eksik dişler implant yöntemi ile tamamlanabilmektedir. İmplant yapılırken tedavinin nasıl yapılacağı uzman hekimini kontrolleriyle belirlenecektir.

İmplantın türüne göre tedavi değişiklik gösterebilecektir. Çene kemiğinin durumuna bağlı olarak belirlenecek olan tedavi sürecinde yapılması gereken bir veya birden fazla diş için diş implantı gerçekleştirilebilmektedir.

hd implant, yüksek çözünürlük diş, yapay diş,

İmplant işlemi ne kadar sürer

Diş implantı yaptırırken diş sağlığının implant tedavisine uygun olması, operasyona alınacak diş sayısı, dişlerin türü veya diş dizilimindeki yeri, implant tedavisi öncesi diş çekiminin yapılıp yapılmaması gibi durumlar implant işlemi için sürecin kısa veya uzun olmasında etkilidir.
Tedavi süresi boyunca diş hekimi 3-4 kez veya daha fazla ziyaret etmeniz gerekebilir. Steril cerrahi ortam hazırlanma süresi de dahil olmak üzere anesteziyle uygulanacak implant işlemi 1-2 saat içerisinde tamamlanabilecektir. Ancak öncesinde implant tedavisine diş durumunun hazır olması gerekir.

implant, implant nasıl yapılır, implant fotoğrafı,

İmplant AŞAMA AŞAMA Nasıl Yapılır

İmplaant tedavisi muayene, planlama ve implantın yerleştirilmesi olarak 3 aşamadan oluşmaktadır. İlk iki aşamadan implant tedavisine uygunluk kontrol edilerek diş implantının yerleştirilme aşamasına geçilmektedir.

Muayene Aşaması;

Hastanın genel sağlık durumun kontrol edilmesinin yanı sıra ağız muayenesi yapılır ve ağız içi röntgeni çekilir. Gereken durumlarda tartar temizliği yapılmakla birlikte diş etlerinin tedaviye ihtiyacı olup olmadığı da kontrol edilir. Ayrıca muayene sırasında yeteri miktarda kemik yapısı bulunup bulunmadığı da kontrol edilmektedir. Yetersiz olan kemik yapısı için kalınlaştırma işlemi uygulanarak ağız diş implantı tedavisi için hazır hale getirilir. Kemiklerde kalınlaştırma işlemi implant tedavisinin uzamasına neden olabilecektir.

Planlama Aşaması;

İmplant tedavisi için muayene aşamasında tüm engeller ortadan kaldırıldığında planlama aşamasına geçilir. İmplant yapılacak bölgenin dokusuna bakılarak tedaviye elverişli bölgeye yerleştirilecek diş veya dişlerin çapı belirlenmektedir.

Yerleştirme Aşaması;

Lokal veya genel anesteziyle yerleştirme işlemi yapılan tedavide daha çok genel anestezi tercih edilmektedir. Vidalama yöntemiyle dişin takılacağı alanda diş etinde küçük bir kesik açılmaktadır. Açılan kesikten çene kemiğine vidalarla diş kökleri yapılarak bir yuva oluşturulmaktadır. Son olarak yerleştirme aşamasında çapı alınarak hazırlanan implant diş oluşturulan yuvaya yerleştirilir. Yerleştirme işleminin bitmesiyle yaklaşık 3 ay kadar geçen süre sonunda diş protezi de yapılabilmektedir.

implant, implant nedir, implant resmi,

Diş implantı ağrılı mıdır?

İmplantın yerleştirilmesi aşamasında ağrı anesteziden hissedilmeyecektir. Ancak sonrasında ağrı kesiciyle geçebilecek ölçüde bir ağrı hissedilebilir. Diş implantı yaptıranların tedavinin problemsiz geçtiği vakalarda yalnızca normal diş çekiminden sonra duyulan ağrıya benzer bir ağrı olduğu belirtilmektedir. Uzun süreli bir ağrı olmayan implant tedavisinde küçük çaplı ağrılar normal karşılanmaktadır.

Sağlığınızı etkileyecek hiçbir faktör içermeyen vidalı dişler ağız içinde herhangi bir yan etkiye de sebebiyet vermeyecektir. Ancak implant tedavisi sonrası her türlü mikroba karşı bir süre aşırı hassas olacak ağız içinin bakımı ihmal edilmemesi gerekir. Özellikle dişlerinizi her yemekten sonra fırçalayarak ağız bakımını yapmanız ve temiz tutmanız diş implatı tedavisinin sonuçlarını daha sağlıklı almanızı sağlayacaktır.

Bir Önceki Konu: İMPLANT NEDİR?
Bir Sonraki Konu: TAKMA DİŞ NEDİR? NASIL YAPILIR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir