İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer

İmplant tedavisi ne kadar sürer? İmplant kimlere yapılır? Hangi durumlarda yapılmaz? sorularına cevapları bu makalede bulacaksınız. İmplant tedavisi cerrahi bir tedavidir. Adım adım implant uygulamasını maddeler halinde sizlere aktarıyoruz.

İmplant cerrahisi veya implant tedavisi, çene kemiğine sabitlenen, üzerine protez dişler takılan suni diş kökleridir. Bu tedavi biraz uzun ve zorlu bir tedavi olmasına rağmen çok uzun ömürlüdür. İmplant yapılan protez dişlerde istisnalar dışında neredeyse hiç sorun yaşanmaz diyebiliriz.

İmplant tedavisi Ne kadar Sürede yapılır?

 İmplant tedavisi cerrahi bir tedavidir. Ağız ve çene yapısının durumuna göre tedavi süreside değişiklik göstermektedir. Bir tek implant yapılacaksa bu süre yaklaşık olarak yarım saat gibi bir sürede takılır. İmplant yabancı bir madde olduğundan dokuya uyumluluğu çok önemlidir. Bu uyumluluğun sağlanabilmesi için maksimum 3 ay kadar bir süre beklenir. Bu süre içinde herhangi bir patolojik durum gelişmezse, implantın doku ile uyumlu olduğu tespit edilir ve tedaviye devam edilir. Üzerine yerleştirilecek protez dişler, ölçü alınarak yapılır ve birkaç seans sonunda protezler yerleştirilir.

İmplant Kimlere Yapılır? Hangi Durumlarda Yapılmaz?

İmplant tedavisinin yapılabilmesi için bazı kriterler vardır. Bunlar; diyabet yani şeker hastalarında implant tedavisi tavsiye edilmez. Şeker hastalarında, iyileşme, yaraların kapanması konusunda sorunlar çıkabilir. Bu durumda hastada enfeksiyon riski oluşturur. Yaralar geç iyileşeceği için daha küçük çaplı bir cerrahi operasyon uygulanmaktadır. Kalp hastalarında ise implant tedavisi yapılmadan önce hasta mutlaka doktoruna danışmalı ve doktordan onay almak zorundadır. Hipertansiyon hastalarında ise, korku ve strese bağlı olarak oluşacak gerginlik, kan basıncını etkileyeceğinden kanama ve felç riski oluşabilir. Hipertansiyon hastası olanlar kalp hastalarında olduğu gibi mutlaka doktorundan onay almalıdır. Hemofili gibi, kanda pıhtılaşma sorunu olan hastalara kesinlikle implant tedavisi uygulanmaz.

implant, implant malzemeleri, implant meteryerlleri,

Adım Adım İmplant Uygulaması

İmplant tedavisi, önce çene kemiğinin durumu ve yapısının muayenesi yapılarak röntgeni alınır. Röntgen sonucu, hekime implantın uygulanıp uygulanmayacağı, nasıl uygulanacağı ve çene yapısının durumu hakkında detaylı bilgi verir. Çene bölgesindeki kemik yoğunluğu implant tedavisinde çok önemlidir. Kemik yoğunluğu yeterli değilse ve çenede kemik erimesi var ise, oraya yapay kemik uygulayarak implantın vidalanacağı zemin hazırlanır. Bu kemikleşme tam sağlanana kadar yaklaşık bir 3 ay gibi bir süre beklenir. Ardından bu bölgeye uygulanacak olan implant seçilir. Bir implantın yapılma süresi maksimum 40 dakikadır.

Önce çene kemiği bir delme aletiyle delinerek implantın yerleştirileceği yuva hazırlanır. Ardından açılan yuvaya implant vidalanarak yerleştirilir. Bu yerleştirme işleminin ardından ise yaklaşık 3 ay kadar bir süre, dokunun yabancı maddeyle uyumunun sağlanması beklenir. Buraya kadar olan kısım, işin en zor ve zaman isteyen bölümüdür. Daha sonra ise yapılacak protezler seçilerek ölçü alınır. Birkaç seans sonra ise protezler implantların üzerine takılır ve süreç tamamlanır.

İlginizi çekebilecek bir konu; İmplant Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir